מורות וגננות חדשות - אופק חדש

קורס מורים חדשים באלקנה מיועד למסיימות שנת ההתמחות בהצלחה. ומהווה קורס חובה על מנת להתקדם בדרגות ברפורמות אופק חדש ועוז לתמורה.
גב' חיה גזית
מרכזת התוכנית
כתובת דוא"ל:

תמיד יהיו ההרפתקנים בתחום החינוך שרוצים לפרוץ מעבר לגבולות האפשר ומונעים על ידי אמונה נלהבת במה שהוראה בבית ספר צריכה ויכולה להיות.
(פרופ' טים ברייטהאוס, לונדון)

הפיתוח המקצועי בדרגות הגבוהות יכול לעזור ולתת השראה לכל אחד לנסות לעשות כמותם ולפלס לו דרכים משלו כדי לעודד ילדים ובני נוער לממש חלק גדול מהפוטנציאל הטמון בהם.
העיקרון העומד בבסיס הפיתוח המקצועי הוא להביא את המורים לידי התמחות בלמידה רפלקטיבית ברמה גבוהה על תהליכי הלמידה, ההוראה והיישום בכיתה ובבית הספר, והנעתם לנסות יוזמות ומחקרים חינוכיים. מהלך ההתפתחות המקצועית בכל אחת מהדרגות נשען על יסודות רפלקטיביים, על למידה בקבוצת עמיתים ועל למידה עצמית.
פיתוח תכניות הלמידה לקראת כל דרגה מבוסס על התפיסה שההתפתחות מדרגה לדרגה מעמיקה ומרחיבה את הידע והמומחיות של המורה.

במסגרת הלימודים האקדמיים המהווים את התשתית התיאורטית של התוכנית לומד המורה "כלי עבודה" להטמעת תהליכים חינוכיים בביה"ס והערכתם. מטרת הליווי לגשר על הפער בין הרקע התיאורטי למעשה החינוכי .
מנהלי בתי הספר יהיו פעילים בתהליך ויסייעו למורים המתמחים בדרגות השונות בהליך ייזום יזמות ורעיונות חינוכיים ובשלבי יישומם בבית הספר או בבתי ספר אחרים. כמו כן יתרמו מתחום הידע הנצבר שלהם לטובת המורים המתמחים בדרגות אלה.

> > > להרשמה לחצו כאן < < <

מורים חדשים בקמפוס אלקנה

קורס מורים חדשים באלקנה מיועד למסיימות שנת ההתמחות בהצלחה.
ומהווה קורס חובה על מנת להתקדם בדרגות ברפורמות אופק חדש ועוז לתמורה.
הקורס מונחה ע"י מיטב המרצים המנוסים בתחום הכניסה להוראה ועוסק במתן כלים לעבודה, מגוון דרכי הוראה, תכנון לימודים ,תקשורת: מורה-הורה-תלמיד-צוות-הנהלה, השתלבות בעבודה ומהווה מקור תמיכה במורה בשנתו הראשונה/שניה.
 

מפגשים

להלן התאריכים של מפגשי קורס מורים מתחילים/חדשים:

תאריכים להשתלמות מורים חדשים :

מפגש ראשון -  כז כסלו 10/12 יום עיון פנים מול פנים.

מפגש שני -  בזום יד טבת (26/12) 19:30-22:00

מפגש שלישי – בזום כח טבת (9/1) 19:30 -22:00

מפגש רביעי – בזום יג שבט (23/1) 19:30- 22:00

מפגש חמישי – בזום כז' שבט (6/2) 19:30 -22:00

מפגש שישי – בזום יא אדר א'( 20/2)19:30 – 22:00

מפגש שביעי – בזום  כה אדר א (5/3) 19:30 -22:00

מפגש שמיני – פנים מול פנים כג אדר ב' (2/4) 16:00 – 19:30.


 

סיימת את שנת ההתמחות בהצלחה? יישר כח!!
ועכשיו- נא הרשמי ל פיתוח מקצועי חובה לעובדי הוראה חדשים
 
בשנה שלאחר ההתמחות, עליכם להירשם לקורס חובה המיועד לעובדי הוראה חדשים, והוא כולל מפגשים קבוצתיים וליווי אישי. הקורס מיועד רק למי שעוסק בהוראה באותה השנה.
 
היקף הקורס: 30 שעות. מוכר לקידום במתווה הפיתוח המקצועי. בנוסף, 20 שעות ליווי אישי.
 
קורס זה הוא חובה לעובדי הוראה חדשים, לצורך קידום בדרגות. יש לתאם עם המנהל/המפקח את בחירת המלווה. המלווה יכול להיות החונך משנת ההתמחות.
 
עובד הוראה חדש המשתלב במסגרת נוספת לפיתוח מקצועי, בהשתלמות מוסדית על פי בקשת מנהל/מפקח, יוכרו לו עד עוד 30 שעות נוספות. 
מורות וגננות חדשות.

לאחר שנים של למידה עטופה בתוך המכללה אתן קופצות למים. וכמו כל תלמיד חדש גם אתן מתחילות ללמוד את השטח, רוצות להוביל כתה, להחזיק שיעור, להיות מקצועיות בתחום הדעת אותו אתן מלמדות אך לא פחות רוצות להיות משמעותיות לכל תלמיד, תוהות איך עונים על ציפיות ההורים ואיך לא מאבדים את עצמכן בכל הסחרור הזה. קורס מורות וגננות חדשות, מטרתו לא להשאיר אתכן לבד ויאפשר לכן עוד שנה של מעטפת בה תוכלו לשתף את מה שעובר עליכן בשדה ויחד עם צוות מנוסה תקבלו כיוון ודרך שיאפשרו לכן לצלוח את מהמורות הימים הראשונים ולאלה שיבואו אחריהם.

הקורס הוא בהיקף 30 שעות והוא חובה על מנת להתקדם בדרגות של רפורמות אופק חדש ועוז לתמורה ומיועד למי שעברה בהצלחה את שנת הסטאז' ותלמד שליש משרה לפחות בשנת תשפ"ג.

כל מורה/גננת חייבת ליווי 20 שעות בבית הספר או הגן. יש לתאם עם מנהל בית הספר את בחירת המלווה

קורס מורים חדשים בנוי על  30 שעות (תשעה מפגשים)  שיתקיימו בימי שלישי פעם בשבועיים מאחרי החגים.   לגננות יום ההשתלמות יערך בשני או רביעי.
הקורס כולל שבעה מפגשים מתוך תשעה בזום בשעות הערב בין השעות 19:30 – 22:00 . ושני מפגשים פנים מול פנים. (מפגש ראשון כשבועיים אחרי סוכות. ומפגש בחנוכה) . תאריכים מדויקים נפרסם בהמשך.
הקורס מיועד למי שסיימה את הסטאז' ותעבוד מינימום חצי שנה שליש משרה (8 שעות)
הקורס מועבר ע"י מרצות שלהן נסיון בשדה החינוכי והם ילוו, יעצימו ויתנו מענה מיטבי למקום בו נמצאת המורה החדשה. בנוסף ינתנו עקרונות וכלים עכשוויים ללמידה המצופה בתקופתנו.

בין המרצים:

יעודכן בהמשך