כנס עמדו"ת

תשע"ז

כנסי עמדו"ת – עם מדינה ותורה – עוסקים בממשק וביחסים ההדדיים המורכבים שבין שלושת המרכיבים בעולמה של הציונות הדתית: העם, המדינה והתורה. יחסים אלו מצריכים ליבון מחקרי רב תחומי: מדעי, תורני, חינוכי, תרבותי ובינתחומי.
אחת מהדרכים לליבון סוגיות אלו היא בקיומו של כנס מחקרי מהוקצע, אשר מבקש לדון בפתיחות ולרדת לשורשם של הנושאים, לפתוח שורותיו ולהציע לכול לפרוש את משנתם הסדורה בפני הבאים, לליבון ולבירור, לתגובות ולהערות, ולעתים אף למסקנות. תוכנית החומש של כנסי עמדו"ת – עם מדינה ותורה, מבקשת לתת דעתה לסוגיות אלה.

בין הנושאים שעמדו"ת הציבה לפניה לדיון בשנים הקרובות הינם נושאים שמעסיקים את הציונות הדתית בתוכה וביחסה לעולם הסובב: היחס בין הצבא לדת, היחס לזר ולשונה בחברה, יהדות התפוצות וכו'.

כנסים אקדמיים אלה ייערכו מידי שנה. ארגונם וניהולם של הכנסים נעשה על ידי המכללה האקדמית לחינוך אורות ישראל והוא מלווה ומפוקח על-ידי ועדת היגוי אקדמית בכירה. ועדה אקדמית של הכנס מנווטת ובוחרת את נושאי הכנס ואת ההרצאות.

 

 

​כנסי עמדו"ת קודמים

כנס עמדו"ת הראשון (תשס"ז) – הכיפה והכומתה – הוקדש להדדיות היחסים שבין הפן הצבאי והפן הדתי המלווים את הציונות הדתית זה הרבה שנים, עם מתחים לא מבוטלים.
 
הכנס השני (תשס"ח) – וחי אחיך עמך – הווקדש ליחס לאנשים בעלי צרכים ייחודיים ושילובם בחברה, במגוון מימדים: חינוכי, הלכתי, פילוסופי, פסיכולוגי, חברתי, היסטורי, משפטי, תקשורתי ואמנותי.
 
הכנס השלישי (תשס"ט) – עולם התקשורת – לאתגרים וליעדים של עולם התקשורת המודרנית – עיתונות, רדיו, טלוויזיה ואינטרנט – בחברה. יידונו בו סוגיות שעניינן מגוון מימדים: חינוכי, הלכתי, חברתי, משפטי, מגדר, נוער, צרכנות ורגולציה.
 
הכנס הרביעי (תש"ע) – המשפחה בעין הסערה – עסק בסערות ואתגרים בסוגיות הקשורות למוסד המשפחה.
 
הכנס החמישי (תשע"א) – מנהיגות והנהגה - עסק בדגמים מגוונים של מנהיגות והנהגה מחנכת, ויעסוק בסערות ובאתגרים, בעיקר חינוכיים, הקשורים לתחום המנהיגות וההנהגה.
 
הכנס הששי (תשע"ב) - ממשבר לצמיחה
 
הכנס השביעי (תשע"ג)  - החברה הישראלית בין הידברות לסולידריות.

הכנס השמיני (תשע"ד)  -קרבה שנת השבע. החברה הישראלית ואתגרי שנת שמיטה. - לימוד על העבר (בעיקר בימי ראשית חידוש היישוב בארץ) ולעיון באתגרי הווה ודרכי קיום מצוות השמיטה בעת הזו.

הכנס התשיעי (תשע"ה) - כשיהדות פוגשת מודרנה - יחסה של היהדות לאתגרי העת החדשה

הכנס העשירי (תשע"ו) - תמורות זהות -  זרמים אידיאולגיים בחברה הישראלית